Virheviesti

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1387 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1387 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in include_once() (line 1387 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktiossa drupal_get_feeds() (rivi 394 tiedostossa /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/common.inc).

Kohti unelmien vaatekaappia

En muista, koska olisin viimeksi nähnyt pyykkikorimme pohjan. Viisihenkisessä perheessä tulee pyykkiä ja paljon. Olemme tehneet tänä vuonna lapsille säännön; samaa vaatetta täytyy käyttää kaksi päivää ennenkuin sen saa laittaa pesuun. Poikkeuksen tekevät vain alusvaatteet ja sukat - ne vaihdetaan päivittäin. Pyykkiä tulee silti hirvittäviä määriä, koska joka ilta jonkun paidalla on päivän ruokalista tai housuille on roiskunut maalatessa vesiväriä.

Muistan, kun esikoisen kanssa vaihdoin vauvalle puhtaat vaatteet suunnilleen jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä. Nyt meidän kymmenkuinen konttailee ympäriinsä avocadoa olkapäässä. Olen oppinut kolmen lapsen kanssa olemaan joustavampi. Anoppini - viiden lapsen äiti - sanoo aina: ”Likainen lapsi on onnellinen lapsi.” Kunhan päällä on kuivat, suunnilleen puhtaat ja mukavat vaatteet, se on ihan hyvä.

Tämä uusi sääntömme on paitsi helpottanut pyykkirumbaa huomattavasti, myös johtanut siihen, että vaatteita tarvitaan lapsille aikaisempaa vähemmän. Siksi olenkin päättänyt panostaa lasten vaatteissa määrän sijasta laatuun. Siinä missä esikoisen vauva-aikana kaikki vauvanvaatteet eivät mahtuneet kerralla lapsen vaatekaappiin, on kuopuksemme vaatekaappi pikemminkin minimalistinen.

Suuri osa lastemme vaatteista on luomupuuvillaa tai pehmeää merinovillaa. Tuotteiden tulee olla ajattomia ja kestäviä - täytyyhän niiden kestää käyttöä kaikilla kolmella lapsellani. Kun lapsilla on ikäeroa parhaimmillaan yli kahdeksan vuotta, ehtii lastenvaatemuotikin tässä ajassa muuttua. Kierrättäminen on mahdollista vain valitsemalla klassisia värejä ja ajattomia leikkauksia.

Suurin osa lastemme vaatteista on puuvillaa.

Lastemme vaatekaappien sisältö on pyritty rakentamaan siten, että kaikki vaatteet sopivat yhteen kaikkien kanssa. Toki hutejakin sattuu ja saatan jopa sortua hauskan akryylineuleen edessä, mutta pienin askelein ollaan menossa kohden vastuullisempaa kuluttamista.

Liian tavaran karsiminen ja ’konmarittaminen’ on ainakin vielä tällä hetkellä pinnalla. Vaikka ihan kaikesta en halua luopua - en viihtyisi asunnossa, jossa on vain pikkuruinen pöytä ja patja lattialla - mutta toivon olevani aikaisempaa harkitsevaisempi. Ostan vain sen verran kuin tarvitsemme ja pyrin tekemään järkeviä valintoja. Haluan tietää tuotteiden alkuperän ja valmistajan sekä valita materiaaleja, joiden valmistamisessa on huomioitu myös niiden vaikutus ympäristöömme. 

Small Design Blog kertoo siitä, kuinka meidän kolmen tyttären vaatekaapit hiljalleen muuttuvat kohti unelmien vaatekaappia ja mitä muuta matkan varrella tapahtuu.

Kohti unelmien vaatekaappia!