Virheviesti

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1387 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1387 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in include_once() (line 1387 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktiossa drupal_get_feeds() (rivi 394 tiedostossa /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/common.inc).

Sushia sivistyneesti

Usein hienoimmat ideat ovat yksinkertaisia. Löysin jokin aika sitten upean keittiötuotteen, josta on ollut meidän perheelle paljon iloa. 

Meidän lounasMeidän tytöt tykkäävät paljon kalasta ja etenkin sushista. Meillä syödäänkin melko usein sushia, sillä perheessämme on myös maitoallergiaa, joka rajoittaa esimerkiksi ravintolassa käyntiämme jonkin verran. Sushiravintola on meidän perheelle helppo valinta, koska tiedämme, että sieltä löytyy jokaiselle perheenjäsenelle sopivaa ruokaa ilman ylimääräistä säätöä.

Aikaisemmin minua kuitenkin kauhistutti meidän keskimmäisen tyttären tapa, kuinka hän sushia söi. Hänen tapansa oli keihästää sushipallerot puikolla - joka ei liene se suositeltavin tapa nauttia sushista. Yritimme harjoitella puikkojen oikeanlaista käyttöä, mutta mielenkiinto lopahti hänellä nopeasti. Harjoittelu taisi olla liian hidasta puuhaa hänen vikkelälle luonteelleen. 

Kitastick valmiina käyttöönRupesin etsimään lapsille suunnattuja syömäpuikkoja. Tarjontaa oli ihan kivasti, mutta yksi tuote nousi muiden ylitse: suomalainen Kitastick. Puikoissa on patentoitu mekanismi, jonka avulla puikot kiinnitetään toisiinsa. Näiden puikkojen avulla meidän lapsi saa nykyään syötyä sushinsa edes hieman sivistyneemmin.

Kun lapsi sitten myöhemmin ehkä oppii käyttämään puikkoja oikein, näillä voi syödä sushia myös perinteiseen tyyliin irrottamalla puikot toisistaan. Meillä on puikkojen muoviset versiot, jotka voi pestä pesukoneessa. Tiedän, että näitä saa myös koivuisena, jotka olisivat tietenkin myös upea vaihtoehto. Puikot valmistetaan Suomessa.

KitastickErityisen kekseliästä näissä on mielestäni se, että näitä voi käyttää myös ihan tavallisina keittiöpihteinä. Mielestäni on hienoa, että tuotteen elinkaari on pitkä ja nämäkään puikot eivät jää käyttämättä, kun lapsi kasvaa, eikä tarvitse enää omia syömäpuikkoja. Mutta siihen asti nämä puikot kyllä kulkevat meidän nuorimmaisen hoitolaukussa, aina valmiina sushiravintolaan menoa varten.