Tästä kaikki alkoi

Esikoisemme on syntynyt vuonna 2008. Tuolloin suomalainen lastenvaatekulttuuri oli aikalailla erilaista, kuin mitä se on nyt. Lastenvaatemerkit tarjosivat markkinoille kuoseja ja värejä, joita oli viimeksi nähty joskus 70-luvun lopulla. Uusretro oli suurinta muotia.

Vauhdikasta menoaVuonna 2008 ei ollut vielä tietoakaan lastenvaatteiden tämän hetken suomalaisista suosikkimerkeistä kuten Papu, Vimma tai Gugguu. Metsola oli uusretrovaatteiden todellinen mestari eli merkki ei näin ollen vielä silloin kuulunut meidän perheen valikoimiin. Vaikka Pupu Tupuna olikin yksi omista lapsuuden suosikeistani, en kokenut pupun kuuluvan lasteni vaatekaappiin.

tyyli ennen kaikkea

Muistan, että käytin todella paljon aikaa esikoisen vaatteiden etsimiseen. Tuskaa aiheuttivat niin värit, kuosit kuin mallitkin - meidän pallerolle ei ihan mikä tahansa vaatemalli sopinut ja vaaleat värit olivat kiven alla. Tuolloin etsinkin lastenvaatteet pääasiassa ulkomaalaisista verkkokaupoista. 

Välillä mietin, että minun pitäisi itse tuoda kivoja lastenvaatteita Suomeen, jotta saisin mitä haluan. Samalla pikkuhiljaa syttyi innostukseni lastenvaatteisiin. Samalla tiellä jatketaan yhä, mutta onneksi kivoja lastenvaatteita saa nyt jo suomalaisiltakin valmistajilta. Kaikki edellä mainitut merkit ovat meillä ahkerassa käytössä.

Pieni tyttö ja valtava sateenvarjo