Virheviesti

  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/file.phar.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1387 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in include_once() (line 1387 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in include_once() (line 1387 of /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters funktiossa drupal_get_feeds() (rivi 394 tiedostossa /home/smalldesig/domains/smalldesign.fi/public_html/includes/common.inc).

Tekemistä lapsille ja koko perheelle

Viime viikonloppuna etsimme pientä muovipurkkia Kauppatorilta. Palloilimme ympäriinsä aikamme ja lopulta konttailimme polvillamme koko perheen kanssa melko keskeisellä paikalla Helsingissä. Siinä riitti varmasti turisteilla ihmettelemistä. Elokuussa rymysimme pitkin Suomenlinnaa samanlaisia purnukoita etsien. Jep, meidän esikoinen on innostunut geokätköilystä.

Ulkoilua lasten kanssa

Geokätköilyn aloittaminen on helppoa. Hyvät ohjeet tähän löydät geokätköt.fi sivustolta https://geokätköt.fi/opas/aloittaminen/ osoitteesta. Käytännössä tulee tehdä rekisteröityminen geocaching.com sivustolle ja ladata puhelimeen sovellus. Meillä sovelluksena on maksuton geocaching iOS -sovellus. Sovellus ja sen käyttö on täysin maksutonta, mutta maksullisella Premium-jäsenyydellä saa näkyviin enemmän kätköjä ja muita ominaisuuksia. Ilmaisella pääsee alkuun, mutta lähipiirin kätköt on nopeasti käyty läpi ja maksullinen jäsenyys houkuttelee jo meidän perheen etsijää. Käytännössä harrastusta voi tehdä kuitenkin täysin ilmaiseksi, kunhan omistaa GPS:llä varustetun puhelimen tai muun laitteen.

Puistopiilo

Geokätköily on ihan hauskaa puuhaa ja kiva tapa viettää aikaa yhdessä. Itse nautin etenkin ulkona liikkumisesta ja lasten riemusta. Ainakin näin lapset saa helposti pois kännyköiden ja tietokonepelien ääreltä.

Monesti kätköt ovat kuitenkin niin hankalia, että niiden kanssa aikuinenkin saa miettiä ihan tosissaan, minnehän purnukka on tällä kertaa keksitty piilottaa. Koska meidän perheen innokkain etsijä on vasta 10-vuotias, ei hän kovin montaa piiloa ole itse vielä onnistunut löytämään. Siksi ilahduinkin suuresti, kun kesällä huomasin lapsille suunnatun Puistopiilo 2018 -kampanjan. Helsingin leikkipuistoihin oli piilotettu lapsille sopiviin paikkoihin "geo-kätköjä". Vaikka kampanja on jo pääosin tämän vuoden osalta ohi, yksi Puistopiilo oli vielä tänään paikallaan, nimittäin Espoon Träskändan kartanon puistossa oleva piilo.

Träskändan kartanon puistossa

Tämän päiväinen lasten piilo oli meidän tytöille helppo, mutta riemu täysin ilman vanhempien apua löydetystä kätköstä melkoinen. On ollut myös hauska huomata, että geokätköilyn harrastajajoukko on varsin laaja. Kyse ei ole mistään lasten harrastuksesta, vaan jopa meidän lähikätköllä on käyty monesta eri maasta. Eräällä kätköllä törmäsimme pariin naiseen, jotka olivat myös kätköilemässä ja he hienosti auttoivat meidän lapsia eteenpäin, koska muuten kätkö olisi jäänyt meidän tytöiltä löytämättä.

Ulkoilun jälkeen kahvilla Bemböken kahvituvassa

Träskändan kartanon puisto on mukava paikka viettää aikaa ja nauttia kauniista syyssäästä. Tänään meillä oli Puistopiilon lisäksi ohjelmassa koko perheen kanssa jalkapalloa ja tietenkin pieni kävelylenkki kartanon kauniissa ympäristössä. Ulkoilun päätteeksi suuntasimme vielä kahville ja pullalle tunnelmalliseen Bembölen kahvitupaan.